Αναμείνατε στο ακουστικό σας του Hal Salwen

anameinate

Πολλοί φίλοι που ακολουθείτε το theater project365, με ρωτάτε αν βλέπω κωμωδίες. Φυσικά, φίλοι μου, και παρακολουθώ και έχω δει αρκετές. Ειδικά στις δύσκολες αυτές μέρες, χρειαζόμαστε λίγες ώρες να ξεχαστούμε από τις σκοτούρες και να γελάσουμε.

Στο θέατρο Ακάδημος φέτος παρουσιάζεται η απολαυστική κωμωδία «Αναμείνατε  στο ακουστικό σας» του Hal Salwen.

Το ίδιο έργο το είχα παρακολουθήσει πριν αρκετά χρόνια στο Θέατρο Αποθήκη, με γνωστούς και τότε πρωταγωνιστές, ένας εκ των οποίων ήταν και ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, που φέτος είναι ο σκηνοθέτης του έργου.

11214171_1726605524229562_6011581077021422053_n

Mέσα από πολύ γέλιο μέχρι δακρύων το έργο θίγει ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα: Την απομόνωση των νέων κυρίως ανθρώπων και τον εθισμό τους στα κινητά και το διαδίκτυο.

Μιλούν ατελείωτες ώρες, αγαπά ο ένας τον άλλον, φροντίζει τα προβλήματα των φίλων του, αλλά δεν έχουν συναντηθεί από κοντά. Αναβάλλουν συνεχώς την συνάντησή τους και  διεκπεραιώνουν όλες τις υποθέσεις τους- και τις ερωτικές- μέσω τηλεφώνων. Δεν τολμούν να συναντήσει ο ένας τον άλλο, ακόμα και σε πολύ σοβαρές καταστάσεις, όπως η κηδεία μιας φίλης τους (διαδικτυακής).

Ένα ζευγάρι που έχει χωρίσει πριν χρόνια μιλάει συνεχώς στο τηλέφωνο, προσπαθούν όμως να βοηθήσουν δύο φίλους τους να γνωριστούν και να γίνουν ζευγάρι, μία κοπέλα που έμεινε έγκυος από τράπεζα σπέρματος και βρήκε τον δότη, με τον οποίο μιλούν και αυτοί και λύνουν τα προβλήματά τους μέσω τηλεφώνου. Στην γέννα όλοι ήταν στο πόδι και συμπαραστέκονται στη φίλη τους, δίνοντας οδηγίες, ενθαρρύνοντάς την, αλλά δυστυχώς και αυτά μέσω τηλεφώνου.

Θα βρεθούν, άραγε, από κοντά;

Μία ομάδα πολύ γνωστών ηθοποιών, μας διασκεδάζει και μας προβληματίζει. Όλοι οι πρωταγωνιστές παίζουν πολύ όμορφα με πολύ καλές ερμηνείες όλοι τους. Ξεχωρίζουν οι : Ναταλία Δραγούμη, Αργύρης Αγγέλου,  Παναγιώτης Μπουγιούρης και Μάριος Αθανασίου.

Σε ρόλο έκπληξη η γλυκύτατη Νέλλη Γκίνη, μας χαρίζει και αυτή πολύ γέλιο σαν βαρυπενθούσα θεία.

Τα σκηνικά, του Μανόλη Παντελιδάκη,  δύο περιστροφικές, πάνω στις οποίες εναλλάσσονται οι χώροι. Τα χρώματα, η μουσική και τα όμορφα κοστούμια  ολοκληρώνουν την παράσταση.

Η σκηνοθεσία, όπως σας ανέφερα, είναι του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη.

Το γέλιο δικό μας.

Μια πολύ όμορφη κωμωδία με πολύ πολύ γέλιο.

Δείτε την και γελάστε πολύ! Το χρειαζόμαστε!

12019798_1711165899106858_2673042641982770488_n

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης
Θεατρική προσαρμογή: Θοδωρής Πετρόπουλος
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Έβελυν Σιούπη
Πρωτότυπη μουσική: Νίκος Βεντουράτος
Μουσική επιμέλεια: Δανάη Μπάρκα
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Φωτογραφίες παράστασης: Γιάννης Βασταρδής – Χρήστος Κεδράς
Παραγωγή: Θεατρικές επιχειρήσεις Μπάμπη Κράλιοβιτς

Πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά):
Αργύρης Αγγέλου
Μάριος Αθανασίου
Θωμαϊς Ανδρούτσου
Νέλλη Γκίνη
Ναταλία Δραγούμη    
Ιουλία Καλογρίδη
Παναγιώτης Μπουγιούρης
Μαριέλλα Σαββίδου

Διάρκεια παράστασης: 120΄